lauantai 10. syyskuuta 2016

Syksy herättää uusia ajatuksia

Syksy on käynnistynyt hieman kiireisenä. Vapaa-aikaa nielaisevat mm. Työväenopiston kurssit. Nyt on ollut myös useita tapahtumia ja itsestänikin olen yrittänyt huolehtia. Kävin mm. näöntarkastuksessa, kun kutsu tuli.

Päässä on kuitenkin muhimassa uusi keitto. Haluaisin nimittäin keksiä itselleni jonkun tai joitakin pidemmän tähtäimen tavoitteita. Siis sellaisia 1-3 vuoden sisällä toteutettavia juttuja. Mielessä on pyörinyt monia vaihtoehtoja, mutta niitä täytyy vielä tarkemmin tutkia, ennen kuin alan niihin enemmän sitoutua. Yhden vaihtoehdon haluan teille nyt kuitenkin paljastaa, sillä siihen liittyy selkeä sinkkuetu.

Olen nimittäin jo joskus aiemmin ajatellut, että voisin lähteä aikuisten kielikurssille ulkomaille 3-12 viikoksi. Se haave jossain vaiheessa unohtui, mutta nyt se on herännyt uudestaan. Myös vapaaehtoistyö ulkomailla kiinnostaisi. Olinkin nuorempana vapaaehtoistyössä Englannissa yhtenä kesänä. Toisaalta kieliä ei voi koskaan osata liian hyvin ja ihan mielelläni istuisin oppitunneillakin pänttäämässä lisää tietoa äidinkielenään opiskeltavaa kieltä puhuvan opettajan johdolla. Samalla tulisi nähtyä jotakin matkakohdetta hieman syvemmin ja tutustuttua eri maista tuleviin ihmisiin. Kuinka helppoa perheellisen tai parisuhteessa elävän on irrottautua tällaiselle kurssille? Niinpä. Siinä on se sinkkuetu.

Aikuisten kielikursseja maailmalla järjestävät mm. EF ja Kielikuu. En tosin ole vielä ehtinyt tutkia kaikkia mahdollisuuksia. Kurssien järjestäjiä on varmasti enemmänkin. Kieli- ja kohdevalikoima on ainakin runsas, joten valinnanvaraa on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti