sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Kirja: Living Alone & Loving It (osa 1)Tällä hetkellä minulla on aika vähän aikaa lukemiseen, mutta harvoina lukuhetkinä luen Barbara Feldonin kirjaa Living Alone & Loving It. Feldon on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka avioeron jälkeen joutui opettelemaan elämään sinkkuna. Kirja kertoo hänen kompuroinnistaan sinkkuuden polulla sekä monista ihmisistä, jotka auttoivat häntä matkallaan. Jokainen kirjan luku päättyy konkreettisiin ohjeisiin luvun aihetta koskien. Kirjan toinen luku käsittelee yksinäisyyttä, joka on varmasti ainakin jollain tavalla kaikille sinkuille tuttu aihe. Jaan teille tässä Feldonin ohjeet yksinäisyyttä koskien. Yritän myöhemmin kirjoittaa kirjasta lisää, kunhan etenen sen lukemisessa. Tässä vaiheessa kirja ainakin vaikuttaa ihan kiinnostavalta.

Yksinäisyys:
 • Huomioi arjen ihmissuhteet. Harjoittele huomaamaan ja vastaanottamaan arjessasi vastaantulevat ihmiset. Kuuntele heitä ja vastaa heille. Tällaisia ihmisiä ovat mm. kaupan työntekijät, naapurit ja kanssasi samoissa tapahtumissa sekä paikoissa liikkuvat henkilöt.
 • Etsi kahviloita ja ravintoloita, joissa tunnet olosi mukavaksi yksinäsi.
 • Tee lista "ihmisresursseista". Listaa perheenjäseniä, ystäviä, hyvänpäivän tuttuja, potentiaalisia ystäviä jne. Pidä lista näkyvillä ja huolehdi, että pidät yhteyttä näihin ihmisiin.
 • Rakenna siltoja. Ole se, joka järjestää yhteisiä aterioita joko kotona tai ravintolassa, varaa liput, hankkii tiedot liikenneyhteyksistä ja aikatauluista jne. Pysy kärryillä tilanteista, joissa sinun on mahdollista tavata ystäviäsi.
 • Kehitä itseäsi sähköpostin ja perinteisten kirjeiden kirjoittajana.
 • Huomioi erilaiset tapahtumat ja osallistu niihin. Seuraa lehdestä tai internetistä paikallistapahtumia. Liity kaupunginosasi tai seurakuntasi ryhmiin tai urheiluseuroihin. Lähde taidenäyttelyyn, museoon tai oopperaan. Selvitä myös vapaaehtoistyön mahdollisuuksia.
 • Huolehdi itsestäsi juhlapyhinä. Yritä silloin olla perheesi tai ystäviesi seurassa. Voit myös osallistua julkiseen tapahtumaan tai ryhmämatkalle.
 • Ilmoittaudu aikuisopintoihin. Aikuislukiot, työväenopistot ja vastaavat oppilaitokset järjestävät erilaisia kursseja aikuisille. Harrastusmainen opiskelu on mahtava tilaisuus kehittää itseään ja tutustua samalla uusiin ihmisiin.
 • Aloita kuntosaliharrastus, joogatunnit tai tanssikurssi.
 • Irrottaudu päähänpinttymästä, että avioliitto on ratkaisu yksinäisyyteen.
 • Luovu ajatuksesta, että toinen ihminen tekisi elämästäsi upean.
Englannin kielellä löytyy aika paljon kiinnostavia kirjoja sinkkuudesta. Yritän esitellä niitä tässä blogissani, mutta suosittelen näiden kirjojen lukemista muillekin. Ostin Feldonin kirjan Amazon.co.uk:sta käytettynä. Hinta postimaksuineen oli noin 5-6 euroa. Kirja oli hyväkuntoinen ja se tuli postitse kotiin asti viikossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti