tiistai 14. helmikuuta 2017

Rakkaille sinkkukollegoilleni...

2 kommenttia:

 1. :D Ihan totta! <3 Sitä paitsi musta on kivaa, että suomalaisessa kulttuurissa ystävänpäivä ainakin vielä keskittyy oikeasti aika paljon ystävyyden juhlistamiseen, eikä jenkkityyliin vain romanttisen kumppanuuden. Pariskunnat ei saa omia meidän ystävänpäivää! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensinnäkin on ihanaa, että jaksat vielä tässäkin blogissa vierailla ja toivon, että jaksat sitten käärönkin kanssa joskus piipahtaa. Blogini avaustekstiini liittyen on todettava, että mun ajatukset sinkkuudesta ovat monipuolistuneet tässä matkan varrella :-)

   Jenkeissä ja muuallakin Valentinen päivä keskittyy tosiaan romanttiseen rakkauteen. Jenkkututtuni olivatkin tyrmistyneitä, kun kerroin heille suomalaisesta ystävänpäivästä. Heidän mielestään koko päivän idea vesittyy, jos ajatellaan ystävyyttä romanttisen rakkauden sijasta. Mun mielestä taas on jotenkin hassua, että Jenkeissä lapset lähettelevät paljon Valentinen päivän kortteja ihastuksilleen, joita voi olla iso läjä. Monilla tuntui olevan traumoja, kun olivat saaneet vain vähän kortteja tai ei yhtään korttia. Päivän historia taitaa kyllä enemmän olla tuon romanttisen rakkauden puolella. Suomi ja Viro ovat ystävänpäivineen kansainvälisiä poikkeuksia. Myös Ruotsissa on "Alla hjärtans dag", mutta sen viettäminen ei ole kovin suosittua. Jenkkituttavani muuten innostuivat suomalaisesta ystävänpäivästä vain siinä mielessä, kun totesin markkinapotentiaalin olevan huimasti suurempi, jos yhden rakkaan sijasta muistetaan jopa kymmeniä rakkaita. Eräillä tyypeillä on aina vain bisnes mielessään...

   Minusta suomalainen ystävänpäivä on sikälikin aika mukava, kun sitä ei oteta niin vakavasti. Monet muistavat ystäviään helposti esim. Facebook-päivityksessä, mikä on helppoa, halpaa ja ekologista. Minä meinasin tänä vuonna lähettää muutamia korttejakin, mutta aika ei vain riittänyt niiden askarteluun. Ehkä ensi vuonna. Ostin maanantaina itselleni tulppaaneita ja vasta tiistaina tajusin, että se oli aika ihana lahja rakkaimmalle ystävälleni eli itselleni :-)

   Poista