lauantai 18. helmikuuta 2017

Aina aukeaa uusia ovia

Olen miettinyt, mitä tarjottavaa minulla olisi vapaaehtoistyön markkinoilla. Jotain annettavaa minulla varmasti on, mutta en halua sitoutua pitkäkestoisesti säännölliseen vapaaehtoistyöhön (esim. kerran viikossa), vaan olen enemmän kiinnostunut ajallisesti rajatummista projekteista. Hain viime syksynä vapaaehtoiseksi Slush:iin, mutta jäin satojen muiden tavoin valitsematta. Siis en tullut valituksi vapaaehtoistyöhön! Olisin todella paljon halunnut Slushiin, mutta tapanani ei ole juuttua harmittelemaan asioita. Loppujen lopuksi olin kuitenkin tuona viikonloppuna Messukeskuksessa, koska Slushin naapurissa järjestettiin Sijoitus/Invest -messut, josta sain vinkin eräältä bloggaajalta. Niinpä pyörin messuilla asiakkaan roolissa ja imin itseeni mielenkiintoista tietoa. Lokakuun lopussa olin jättänyt hampaita kiristellen Kirjamessut väliin itselle langetetun kirjojen ostokiellon vuoksi. Tulipa nyt sitten messuiltuakin syksyn aikana ja lyhytaikaiseen vapaaehtoistyöhön pääsin joulukuussa Pelastusarmeijan joulupataa vahtimaan. Eli näköjään aina tulee uusia mahdollisuuksia, jos vaan pysyy itse niille avoimena.

4 kommenttia:

 1. Slush on niin valtaisan suosittu tapahtuma, että sinne on varmasti ihan laumoittain vapaaehtoisia, kun siitä vielä palkaksi saa passin ja pääsee iltaisin bileisiin mukaan (joka ilta on jotkut bileet). Itse olen ollut neljässä eri Slushissa mukana nykyisen firmani kautta ja joka vuosi tapahtuma on paisunut entisestään. Ekat Slushini oli vielä Kaapelilla ja siellä oli muistaakseni reilut 5000 vierasta. Viimeisimmissä taisi olla jo yli 17000 eli se kertoo kaiken. Ruuhkaa alkaa olla joka paikassa. Vapaaehtoisina näkee paljon nuorta opiskelijaporukkaa, joista suurin osa on Aallosta (erityisesti Otaniemestä toki), mikä on ymmärrettävää, koska koko tapahtuman juuret ovat sieltä.

  Tapahtumassa on hyvä meininki kyllä ja jopa hurmoshenkinen tunnelma ajoittain. Varsinkin nimekkäät Startup -superstarat, kuten Supercellin Paananen, houkuttelevat monia. Erityisen hyvä tuo tapahtuma on juuri sijoitusrahaa haikaileville startupeille, mutta nyttemmin moni tapaa siellä kyllä ihan potentiaalisia asiakkaitakin standeillään. Tokihan todellisuus on kasvufirmoille paljon kovempaa kuin strobo-valojen loisteessa keskellä hypeä voisi äkkiseltään kuvitella. Kolmen vuoden aikana suurin osa firmoista on jo vaihtunut eli kattaus on ihan eri. Startupeista tyyliin 80% kaatuu ennen viittä vuotta viimeistään eli varsin raakaa touhua tämä oikeasti on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin... *haikealla äänensävyllä* Minäkin olen opiskellut Otaniemessä, mutten tutkintoa. Vaikka olen omasta tahdostani ajautunut aivan erilaiseen maailmaan, on sydämessäni aina tilaa teknologialle, yrittäjyydelle, tutkimukselle yms. Se johtuu varmasti myös siitä, että olen isänmaallinen ja ymmärrän, ettei Suomea sote-hommalla pystyssä pidetä. Niin hullua kuin se onkin, rentoudun em. asioista lukemalla. Yksi suosikkipaikkani on Good News from Finland, mutta myös talouden ja tekniikan lehdet kiinnostavat. Ihminen kai tarvitsee vastapainoa :-)

   Syksyllä näkee, laitanko vielä Slush-hakemuksen sisään vai uskonko jo olevani epäkelpo heille. Haluaisin kokea Slushin nimenomaan vapaaehtoisena. Ne strobot ;-)

   Poista
 2. Kiva blogi sinulla! Valitettavasti jouduin itsekin hampaita kiristellen jättämään kirjamessut syksyllä väliin. Mutta ensi kesänä kirjoituskurssille, vaikka sitten joutuisin kuukauden syömään kaurapuuroa sen jälkeen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaa, että löysit tänne ja jätit jäljen vierailustasi. Uusi postauskin on työn alla, mutta kaikkea muuta kirjoitettavaa on ollut niin paljon, että on ihan täytynyt tehdä jono. Kirjoittaminen on tällä hetkellä sekä työ että harrastus. Kivaa puuhaa, mutta yllättävän haastavaa myös. Kurssi voisi tehdä minullekin terää.

   Poista