sunnuntai 18. joulukuuta 2016

100-vuotisjuhlavuosi alkoi

Mihin aika katoaa? Mustaan aukkoon? Minun piti bloggailla aktiivisesti nyt joulukuussakin, mutta kuukauden ensimmäinen puolisko hurahti jonnekin yhtäkkiä vain.

Vietin tällä kertaa itsenäisyyspäivää kotona hyvässä seurassa eli yksin. Viime vuonna olin Juhlapäiväystäväni luona katsomassa linnanjuhlia. Liikanimensä tämä sinkkuystäväni on saanut siitä, että hänellä on aikaa minulle lähinnä sellaisina päivinä kuin itsenäisyyspäivä, joulu, uusivuosi, vappu ja juhannus. Muulloin hän tekee töitä tai vapaaehtoistöitä. Monet ystäväni eivät puolestaan vietä itsenäisyyspäivää mitenkään. Minulle se on kuitenkin aina ollut tärkeä päivä. Tänä vuonna kuuntelin Sibeliusta, poltin itsenäisyyspäivän kynttilöitä ikkunoilla, herkuttelin kotimaisilla herkuilla ja neuloin #vauvapipa2017 -haasteeseen sinivalkoisia pipoja linnanjuhlia samalla katsoen. Saattoiko päivää juuri paremmin viettääkään?

Kippistin yksinäni kotimaista olutta yhteiskunnallemme, jossa sinkkunainen saa kulkea ja asua yksin sekä toimia yhteiskunnan täysivaltaisena jäsenenä. Maassa, jossa minua ei pakkonaitettu teini-iässä ja jossa sain käydä sukupuolestani huolimatta koulua sekä opiskella niin pitkälle kuin halusin.

4 kommenttia:

 1. Kivoja traditioita sulla; hauskaa että sulla oli laatuaikaa itsesi kanssa eikä harmittanut viettää juhlapäivää yksin. Ja kiva saada lukea taas uutta tekstiä, täällä on odoteltu! :) (Ei paineita kumminkaan! ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että joku on odottanut tekstiä. Olen ollut sairaana, joten senkin vuoksi rauhallinen itsenäisyyspäivä kotona omassa seurassa oli tosi hyvä juttu. Jouluksi on vähän muita suunnitelmia. Niistä ehkä myöhemmin...

   Poista
  2. Odotan innolla! Biletysjoulu? Matkajoulu? ;)

   Poista
  3. Ajatus minusta viettämässä biletysjoulua on niin hupaisa, että taidan hymyillä sille koko päivän iltaan asti. Tiukka päivä on tulossakin, joten hyvä jos hymy pysyy naamalla...

   Poista