perjantai 11. marraskuuta 2016

Maailman vilkkain ostospäivä

Iloista sinkkujen päivää! Tänään on 11.11. eli ykkösten päivä, jota Nanjingin yliopiston opiskelijat alkoivat vuonna 1993 viettämään sinkkujen päivänä. Päivä on eräänlainen vastaisku parisuhteita juhlistavalle Valentinen päivälle. Sinkkujen päivänä juhlistetaan sinkkuutta ja ostetaan lahjoja itselle. Vaikka en kaikkia ulkomaisia hössötyksiä kannatakaan, kannustan suomalaisia sinkkuja ostamaan itselleen lahjan 11. marraskuuta kiinalaisten kollegojen tavoin. Tarjoa itsellesi edes olut tai suklaaleivos. Olemme lahjojemme arvoisia :-)

Suomalaisyrityksistä Verkkokauppa.com uskoo sinkkupotentiaaliin myös mainonnassa ja markkinoinnissa. Täydet pisteet Verkkokauppa.com:lle! Single's Day:n tarjoukset on vitsikkäästi hinnoiteltu loppumaan 11 senttiin. Eli 49.11€, 199.11€ ja niin edelleen. Hauska sisäpiirivitsi asiaa tunteville. Seisoin tänään Tyynenmerenkadulla Verkkokaupan edessä jo hyvissä ajoin ennen aamuyhdeksää saadakseni sitä, mitä halusin ja ihan oikeasti myös tarvitsin. Oli siellä muitakin. Strategiani toimi ja hetken päästä olin jo kotimatkalla kolmen ostoksen kanssa. Sinkkupäivän erikoistarjoukset ovat voimassa sunnuntaihin tai niin kauan kuin tarjouseriä riittää.


Myös sinkkujen päivän syntysijoilla Kiinassa vietetään tänään 11.11. sinkkujen päivää, joka on vuosikymmenen aikana kasvanut maailman vilkkaimmaksi shoppailupäiväksi. Koska kiinalaiskaupoissa on erittäin hyviä tarjouksia, ostoksia taitavat sinkkujen lisäksi tehdä monet perheellisetkin. Kiinan jättimäinen nettikauppa Alibaba hallitsee suvereenisti sinkkupäivän myyntiä noin 80 prosentin osuudella. Sen arvion mukaan vuoden 2015 nettikaupassa tehtiin 120 000 tilausta minuutissa. Suuri osa ostoista tehtiin älypuhelimilla. Alibaba takoi sinkkupäivänä 14,3 miljardin dollarin myynnin, mikä oli 60 prosenttia parempi tulos kuin vuonna 2014. Sinkkupäivän myynti on kasvanut kasvamistaan vuodesta toiseen. Vaikka en (kai) olekaan materialisti, tiettyjä kulutustavaroita ihminen nyt vaan tarvitsee. Mukavaa, että sinkkuja huomioidaan. Kun kahvilat, ravintolat, keilahallit, leffateatterit, uimahallit, museot ja muut lähtevät tähän mukaan, saamme ihan oikean ja monipuolisen juhlapäivän.

2 kommenttia:

 1. Kannatan lahjojen ostamista itselle! (Ei toki tarvitse olla sinkku tehdäkseen sitä. :) ) Itse ostan itselleni aika usein kukkia.

  Kuulen sinkkujen päivästä nyt ensi kertaa - hauskaa että se on! Toivon sen saavan Suomessa lisää näkyvyyttä. Vähän samanlainen vastine kuin Lapsettomien lauantai on äitienpäivälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on kiva ostaa itselleen sellaisia harkittuja lahjoja, vaikka kukkia. Monesti sitä aivottomana ostaa yhtä sun toista, eikä se ole sama juttu. Kun ostaa lahjaa, siinä täytyy olla ajatus mukana.

   Minustakin sinkkujen päivä on hauska juttu. Olisi mukavaa, jos kulutusjuhlien rinnalle syntyisi jotain muutakin. Tai edes palveluiden kuluttamista ainaisen materian sijasta.

   Poista