sunnuntai 28. elokuuta 2016

Uusi sinkkublogi aloittaa!


Olen aika kauan pyöritellyt päässäni bloggauksen aloittamista. Aihekin on ollut mielessä, mutta kesti pitkään ennen kuin palaset loksahtivat riittävästi kohdilleen. Blogini tulee käsittelemään yksin elämistä, sinkkuutta, arkea ja ehkä joskus yksinäisyyttäkin. Sinkkuutta yritän käsitellä monipuolisesti – ilman että keskittyisin pelkkään deittailuun.

Olen pääkaupunkiseudulla asuva sinkku/yksineläjä (30-40v.) ja tarkoituksena on kertoa jotain omastakin elämästä, mutta kuitenkin anonyymina pysyen.  Minulla ei ole lapsia, eikä lemmikkieläimiä. Omaan akateemisen koulutuksen ja työn. Olen aikaisemmin seurustellut ja asunut avoliitossa, mutta en ole koskaan ollut naimisissa. En ole muutamiin vuosiin etsinyt aktiivisesti kumppania, koska minusta deittailu on pääosin tylsää ja minulla on halu elää tätä elämääni mielekkäästi joka päivä. Pidän kuitenkin mahdollisena, että vielä joku päivä törmään kumppaniini. Niin voi käydä tai olla käymättä, en jaksa siitä stressata.

Koska tämä on lapsettoman sinkun blogi, nämä kirjoitukseni voivat jonkun mielestä vaikuttaa perhekielteisen lastenvihaajan tekstiltä. Kannatan Suomen säilymistä lapsi- ja perhemyönteisenä maana sekä olen yleisellä tasolla huolissani syntyvyyden laskusta. Tämän blogin painotus ei kuitenkaan tule olemaan tällaisissa asioissa, vaan tarkoitus on raottaa Suomessakin alati kasvavan yksineläjien joukon elämää, ajatuksia ja tarpeita. Tämä tarkoittaa myös sitä, että tässä blogissa ei käsitellä yksinhuoltajien (hehän eivät ole yksineläjiä) elämää, mutta lapsistaan erossa asuvat etävanhemmat tai lapsensa jo aikuisiksi kasvattaneet yksineläjät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan lukemaan ja kommentoimaan tekstejäni.

En osaa tässä vaiheessa sanoa, miten aktiivisesti bloggailen tai miten pitkäikäinen blogini on. Tämä on minulle pieni tutkimusmatka, projekti. 

Kommentteja ja ideoita otetaan ilolla vastaan. Olisi kiva löytää muita yksineläjien blogeja ja saada aikaan jopa keskustelua yhteisistä aiheista. Ilmiantakaa siis yksineläjien/sinkkujen blogeja, jos niitä tiedätte! 

Aloituslahjaksi saatte kaksi linkkiä, joiden takaa löytyvät (valitettavasti vain englanninkieliset) tekstit ovat avartaneet ajatteluani:
  1. Bella DePaulon blogi ”LivingSingle” Psychology Today –lehden sivuilla
  2. Singular-lehti

3 kommenttia:

  1. Hei!
    Löysin sattumalta blogiisi. Mahtavaa, että kirjoitat meidän lapsettomien yksineläjien näkökulmasta. Mielenkiinnolla odotan tekstejäsi : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Toivottavasti palaat vielä uudestaan!

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista